Waar Call of Duty: Black Ops 2 veelal hoge scores binnenhaalt zijn de eerste scores voor Call of Duty: Black Ops Declassified gewoonweg bedroevend te noemen. Een veelgehoord minpunt is dat de game veel te kort is. Zo blijkt de singleplayer in nog niet eens een uur uit te spelen te zijn. Dat het geen goede Call of Duty is, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn en dat komt waarschijnlijk door de bijzonder korte ontwikkeltijd van de game.

Voorafgaand aan de E3 eerder dit jaar werd Eric Hirshberg (CEO Activision) gevraagd wat de status van de game was, omdat het zo stil was. Vreemd genoeg wist hij daar toen geen goed antwoord op te geven en de game ontbrak op de E3 die volgde. Op de GamesCom enkele maanden terug werd de game echt onthuld en achter gesloten deuren woonden wij een presentatie bij die slechts 10 minuten duurde (dat is naar game presentatie begrippen extreem kort).

Op de GamesCom werd bekend dat Nihilistic de ontwikkelaar was van de game en iedereen die de geschiedenis van deze ontwikkelaar kent, weet dat ze tot begin mei met Resistance: Burning Skies bezig zijn geweest. Dat en de onwetendheid van Hirshberg eerder dit jaar suggereert dat de ontwikkeling van Call of Duty: Black Ops Declassified in mei pas is begonnen. Internet speurneus Superannuation (erg betrouwbaar) heeft inmiddels ook twee tweets online gezet met daarin het bericht dat de game slechts vier tot vijf maanden in ontwikkeling is geweest wat de vermoedens min of meer bevestigd.

Activision en Sony hebben hierover (nog) niets laten weten, maar het zou de beroerde kwaliteit van de game in ieder geval verklaren. Zonde dat de goede naam van de franchise op deze manier lakschade oploopt.