Gisteren verscheen Ratchet & Clank: QForce (win de game hier) en dat is inmiddels al het zoveelste deel in de franchise. De franchise bestaat sinds de PlayStation 2 en is tot op heden veelal erg succesvol geweest. Niet geheel verwonderlijk met een grote club aan fans en vrijwel altijd hoogstaande kwaliteit. Toch is Insomniac lang niet altijd alleen bezig met deze franchise, zo zijn ze druk bezig met Fuse en ze hebben ongetwijfeld nog meer andere games in de maak. Toch is dit nieuwe deel zeker niet het laatste wat we van het duo zullen horen.

James Stevenson van Insomniac gaf als reactie op het Amerikaanse PlayStation Blog aan dat Insomniac niet denkt dat alle Ratchet & Clank avonturen al beleefd zijn. Dit is natuurlijk geen enkele bevestiging, maar het geeft wel aan dat men openstaat voor toekomstige delen.

“We definitely don’t think Ratchet & Clank have run out of adventures yet 🙂 “

Wel is het zo dat de Ratchet & Clank games de afgelopen jaren ietwat tot nogal afwijken van de klassieke platform gameplay, waarmee de franchise op de PlayStation 2 groot is geworden. Logische vraag was dan ook of we ooit nog een ‘klassieke’ Ratchet & Clank mogen verwachten in de toekomst. Hierop kwam een meer bevestigend antwoord dat Insomniac niet stopt met het maken van nieuwe Ratchet & Clank delen.

“Who knows? We aren’t stopping making Ratchet & Clank games, and aside from A41, every major game in the series has been classic Ratchet & Clank.”