De Grand Theft Auto franchise is in ruim tien jaar uitgegroeid tot één van de grootste franchises ooit en de verwachtingen zijn nu hooggespannen voor GTA V dat volgend jaar in mei moet gaan verschijnen. In de tussentijd doen oudere delen het nog steeds erg goed en momenteel is Vice City weer helemaal hot dankzij een heruitgave op iOS en Android platformen.

Naar aanleiding van de release van Vice City op de mobiele platformen sprak DigitalTrends met Leslie Benzies over de geschiedenis en de toekomst van de franchise en in dit interview kwam Benzies met een interessant punt.

Op dit moment kent elk deel zijn eigen stad en hierin zijn soms de nodige verwijzingen te vinden naar andere steden die eerder gebruikt zijn. Een goed voorbeeld is dat je vanuit GTA San Andreas op een gegeven moment naar het Liberty City van GTA III zal reizen. Wat nu als Rockstar in de toekomst een game uitbrengt waarbij je naar elke stad kunt reizen dat ooit zijn opwachting heeft gemaakt in een GTA deel?

Benzies geeft aan dat ze op een gegeven moment eens een grote wereld willen maken met daarin alle steden en dat de spelers van stad naar stad kunnen vliegen. In die context zou een terugkeer van Vice City bijzonder interessant zijn. Wel zal er dan het één en ander moeten veranderen, want het reizen tussen verschillende steden moet wel in dezelfde tijd zijn. Het zou immers raar zijn om vanuit Los Santos in GTA V te reizen naar Vice City in de jaren tachtig.

Desondanks een erg tof idee, maar of Rockstar dit ooit gaat doen is natuurlijk afwachten. Laat weten wat jullie van dit idee vinden.

“Of course at some point we would like to have one big world containing all our cities and let the player fly between them and revisit their favorite areas, and in that context reimagining Vice City would be very interesting.”