De games van 2013: Watch Dogs & FIFA 14 – Steevast mogen we ieder jaar een nieuwe FIFA verwachten dus ook dit jaar. FIFA 14 moet officieel nog aangekondigd worden, maar afgaande op voorgaande jaren weten we wel min of meer wat we mogen verwachten. FIFA 14 zal in dat opzicht weinig bijzonders zijn, maar dat de kwaliteit weer torenhoog zal zijn lijkt ons min of meer vanzelfsprekend. Watch Dogs is een gloednieuw IP van Ubisoft, waarvan het nog maar de vraag is of de game echt op de huidige generatie consoles gaat verschijnen, mocht dat zo zijn, dan kan Ubisoft de game maar beter zo snel mogelijk uitbrengen. Wij kunnen immers niet meer wachten.

Watch Dogs – Het was de E3 2012, waar Ubisoft even een nuke dropte om het zo te verwoorden. Bij de persconferentie verraste de uitgever vriend en vijand met de game die niemand had zien aankomen. Jij stapt in de schoenen van Aiden Pearce die ergens in de toekomst als technologie/wapen specialist werkt. Het hacken van apparaten is net als een pistool een krachtig wapen. Hiermee verkrijg jij de informatie die je nodig hebt en kun je tevens de omgeving manipuleren om daarmee jezelf te helpen in een missie. Dit zal Aiden in diverse interessante situaties moeten gaan brengen in een stad die er levensecht uitziet.

Waarom gaat dit een topper worden? De eerste beelden van Watch Dogs maakten heel veel indruk. Dat was niet alleen omdat het er grafisch al zeer hoogstaand uitzag, maar ook door de gameplay. Het hacken van verschillende apparaten levert zo op het eerste oog diversiteit op, maar het is daarbij ook nog iets wat in de toekomst best realiteit kan worden. Je lijkt daarbij de vrijheid te hebben om te kunnen doen wat je wilt wat betreft het hacken. En zoals we al zeiden ziet de game er fantastisch uit, maar dat mag ook gezegd worden van de actie. Wellicht kun je dat stukje gameplay nog voor je halen, waarbij Aiden in cover op een kruispunt in een vuurgevecht beland tussen auto´s. Ruiten vliegen uit elkaar, sterke belichting en een erg intense sfeer. Ja, Watch Dogs kan wel weer een gouden greep zijn, zoals Ubisoft dat ook had met Assassin´s Creed.

Meer:

FIFA 14 – In 2013 gaan we sowieso weer een nieuw deel zien in de FIFA serie. Electronic Arts heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de franchise en dat heeft zich tot nu toe uitbetaald. Elk jaar worden er miljoenen exemplaren verkocht van de nieuwste adaptie die logischerwijs zowat alle competities en licenties bevat. FIFA 14 zal ongetwijfeld weer verder gaan op de basis die het vorige deel legde qua verbeteringen. EA heeft immers goud in handen en zal dit steeds verder proberen te perfectioneren.

Waarom gaat dit een topper worden? FIFA 12 werd door vele media uitgeroepen tot beste FIFA ooit. EA Sports heeft de serie namelijk in de jaren daarvoor lopen fine-tunen tot dat resultaat. Echter was FIFA 13 ook weer op veel plaatsten verbeterd en werd het dribbelsysteem wat we kennen uit FIFA Street overgezet naar de game. Het zijn van die vernieuwingen die we elk jaar zien, waarvan soms gedacht wordt dat dit maar wat kleine updates zijn, welke toch wel essentieel blijken. Wij gaan er vanuit dat dit ook zal gebeuren in FIFA 14. Meer features, vernieuwingen en verbeteringen, waardoor toch weer veel consumenten de behoefte hebben om de game te halen. En natuurlijk ook vanwege de selecties en tenues die up to date zijn.