De games van 2013: Aliens: Colonial Marines & Metal Gear Rising: Revengeance – Aliens: Colonial Marines is al jaren in ontwikkeling bij Gearbox Software en werd aanvankelijk eigenlijk net eventjes te vroeg aangekondigd. Maar nu is het moment waarop de game gaat verschijnen bijna daar en op basis van eerdere presentaties en speelsessies zijn onze verwachtingen hooggespannen. Hetzelfde kan gezegd worden over Metal Gear Rising: Revengeance, een Metal Gear spin-off die volledig draait om Raiden en waarin brute close combat met de katana gecombineerd wordt met stealth.

Aliens: Colonial Marines – Een groepje mariniers waar jij deel van uitmaakt zal in Aliens: Colonial Marines een kijkje gaan nemen bij Bradley’s Hope, daar waar het zo enorm fout ging in de tweede film. Terwijl ze rustig aan het rondkijken zijn, merken ze al snel dat ze niet alleen zijn en kort daarop breekt de hel los. Hoe het verhaal zich verder zal ontvouwen is nog een beetje in nevelen gehuld, maar de game gaat verder waar de film stopte en het zal de films trouw blijven, waardoor we veel affiniteit mogen verwachten. Gearbox Software heeft de vrijheid gekregen om iets moois te maken, maar ze blijven de kenmerkende elementen trouw en dat kan wel eens een erg boeiende game opleveren.

Waarom gaat dit een topper worden? Gearbox Software heeft alle tijd gehad om een prima game in elkaar te zetten gebaseerd op films omdat de films domweg veel ouder zijn. Dat betekent dat het sowieso geen haastklus is en daarnaast hebben we aan de ontwikkelaars bij presentaties gemerkt dat ze echt liefde voor het Aliens universum hebben. De singleplayer vertelt het verhaal tussen twee films in en hoewel de game voornamelijk een shooter is, weet Gearbox de sfeer zeer goed over te brengen. Dit en de verschillende soorten aliens die we voorbij hebben zien komen maken het tot een indrukwekkende game. Wel hebben we ook de multiplayer gespeeld en die was tot op heden niet heel bijzonder, maar misschien dat deze bij de release net zo interessant is als de singleplayer, want dat is waar je de game voor zal moeten halen.

Meer:

Metal Gear Rising: Revengeance – Raiden is in de eerste instantie werkzaam voor een bedrijf dat doet aan VIP-beveiliging, militaire training en meer, maar als plots de wereld aangevallen wordt door cyborgs en ander gespuis, ziet Raiden zich genoodzaakt om de strijd aan te gaan met deze indringers. De game speelt zich enkele jaren na Metal Gear Solid 4 af en draait volledig om Raiden. Raiden is vooral erg handig met katana’s, die hij door middel van zijn pak op de meest uiteenlopende manieren kan inzetten om het leven van de vijanden zuur te maken en dat levert spectaculaire gameplay op. Verder gaan er geruchten dat deze game ook in het teken staat van Raidens wraak op diegenen die hem zijn arm en oog afnamen, maar of dat ook zo zal zijn is nog even afwachten.

Waarom gaat dit een topper worden? Platinum Games is een ongekend goede ontwikkelaar en heeft in de afgelopen jaren van hun korte bestaan diverse toppers afgeleverd. Zij kregen de mogelijkheid om met de Metal Gear franchise aan de slag te gaan en hoewel Metal Gear Rising: Revengeance een spin-off is met Raiden in de hoofdrol, is het wel een game die ontzettend vet zal worden. Er op los hakken met een katana zag er nog nooit zo spectaculair uit en daarnaast gaan de eindbaasgevechten ontzettend stoer worden. Wel is de game relatief Japans van opzet, dus het is misschien niet voor iedereen dé game om in huis te halen. Als je echter een beetje fan bent van aparte games, dan is Metal Gear Rising: Revengeance de game om in de gaten te houden. Een topper in wording, mark my words.

Meer: