Zo door de jaren heen hebben we geregeld gekke dingen gezien in en rondom games en nu aangaande de release van DmC: Devil May Cry hebben we weer een geval te pakken dat hoogst merkwaardig is. Een fan van de franchise is verre van tevreden met de richting die Ninja Theory is opgeslagen sinds zij met de Devil May Cry reboot aan de gang zijn gegaan. Nu kun je je onvrede op vele verschillende manieren uiten, maar de manier waarop deze ontevreden gamer het aanpakt is bijzonder.

Hij is namelijk een petitie gestart op de website van het Witte Huis met daarbij het bericht dat Obama en zijn regering de game uit de schappen moet laten halen. De voornaamste reden is dat de game het recht om keuze te hebben tussen het origineel en de reboot achterwege heeft gelaten en dat is een belediging van de rechten van de consument. Juist dat dus. Hieronder de begeleidende tekst.

Dear Mr. Obama: As a consumer to the Video Game Industry there is one Video Game that has caused a lot of controversy over the past few month’s.

The name of the game is DmC: Devil May Cry made by Ninja Theory and Capcom. A majority of gamer’s are aggravated that this game has changed so much from it’s past predecessors and the game actually insults the consumers in-game.

We, as consumers did not want nor need this reboot and we believe it violates our rights to have a choice between the original’s or the reboot. This game is violating our rights as a consumer and we believe it should be pulled off shelves from game stores due to it’s insulting nature and the fact that it violates our rights.

Please Mr. Obama, look into your heart and make the decision that will please us Gamers.

Mocht je het hier helemaal mee eens zijn, dan kun je hier terecht om de beledigde gamer een hart onder de riem te steken. Of Obama en zijn regering hier ooit iets mee gaan doen is een beetje de vraag… iets zegt ons dat die kans zeer minimaal is. Dat neemt niet weg dat dit wel een opmerkelijke gang van zaken is.