Site icon PlaySense

Wordt ‘BigFest’ de soortgenoot van PlayStation Home voor de PS4?


PlayStation Home is een virtuele 3D wereld waarin PS3 bezitters op sociaal vlak ook aan hun trekken kunnen komen. Dagelijks gebruiken duizenden gamers deze service om in contact te komen en blijven met mensen die hun favoriete bezigheden delen.

Het zou voor de opvolger van de PlayStation 3 onverstandig zijn om deze service niet in zekere mate te behouden, dan wel niet compleet over te nemen. Een aangevraagde trademark wijst erop dat Sony voor de PlayStation 4 een soortgelijk idee in gedachten heeft. Dit idee heeft de naam ‘BigFest’ ontvangen en wordt omschreven als een “host voor on-line web faciliteiten en interactieve gameplay; het hosten van websites van anderen voor video en computer games of delen van video en computer games, welke door derden gecreëerd zijn op een computer server voor een globaal computer netwerk”.

De verdere omschrijving zorgt enkel voor meer pijlen die wijzen in de richting van een verwante service. Het beschrijft namelijk stuk voor stuk alle activiteiten, welke nu al mogelijk zijn in PlayStation Home, namelijk “het aan elkaar introduceren van video game spelers met als doel dat zij multiplayer games online kunnen spelen, deel uitmaken van online game gemeenschappen en competities, online speler netwerken en sociale introductie”.

Het ziet ernaar uit dat Sony PlayStation alles al in werking zet om voor de PlayStation 4 een goede launch te verzekeren. Home is momenteel voor veel gamers een onmisbare toevoeging van de PS3 en zal voor hen zeker een reden zijn om het nieuwe toestel wel of niet aan te schaffen.