Tussen de release van Far Cry 2 en Far Cry 3 zat vier jaar tijd en dat is vrij lang, zeker tegenwoordig. We worden immers doodgegooid met sequels. Far Cry 2 was een succes in de verkoop, maar was toch niet helemaal Far Cry zoals men het wilde zien. Far Cry 3 keerde tot op zekere hoogte terug naar de roots en dat is een succesverhaal gebleken en dat betekent automatisch ook dat er nog genoeg leven in de franchise zit.

Yves Guillemot, de Ubisoft CEO, heeft bij aan aandeelhoudersvergadering aangegeven dat de fans niet weer vier jaar hoeven te wachten op een nieuwe Far Cry. Hiermee bevestigd hij dus dat we tussen nu en vier jaar een vierde Far Cry mogen verwachten. De achterliggende reden is overigens deels dat Far Cry 3 het veel beter doet dan in de eerste instantie werd verwacht.

Misschien is Ubisoft al bezig met een nieuwe Far Cry en als dat het geval is, dan zullen we daar op de E3 van 2014 vast meer van gaan zien. Heel misschien de aankomende E3 al, maar die kans lijkt ons bijzonder klein.