http://playsense.nl/images/file/img_512ebac411606.jpg

De ‘Wii U Gamepad’ is absoluut een stukje interessante techniek en de samenwerking met de console is dan ook verbluffend. Deze techniek komt alleen niet goedkoop, tenminste voor slechts een controller. Daar kwam een gebruiker van het NeoGAF-forum onlangs achter, toen hij een nieuwe Gamepad moest aanschaffen via Nintendo.

Inclusief verzendkosten in de Verenigde Staten kostte het geintje hem namelijk een forse $155,15. Omgerekend in euro’s zit je dan op ongeveer 117 euro volgens de huidige wisselkoers. We weten allemaal dat geen enkel bedrijf hier rekenschap mee houdt en in Europa gewoon de prijs in dollars omzet naar euro’s.

Als je dan nagaat dat je al bij Dixons voor 189 euro een PS Vita kunt halen, is dit toch wel apart… Voor 250 dollar haal je zelfs een bundel in huis met Call of Duty: Black Ops Declassified bij Amazon. Wil je een andere game? Dat kan ook, hier heb je bijvoorbeeld al een bundel van 209 dollar met LEGO Batman.

Voor nog geen 100 dollar meer ben je dus een Vita rijker die speelbaar is zonder Wii U console. De kans dat Nintendo de Wii U binnenkort dus met twee gamepads gaat ondersteunen achten wij vrij klein in.

Mocht de prijsverlaging van de PS Vita ook in Europa en Amerika doorgezet worden is het verschil al helemaal minimaal. Dit is toch wel apart als je nagaat dat de PS Vita een prachtig OLED-scherm heeft en straks ook gewoon Remote Play biedt voor PS4 games. Dit zou in theorie betekenen dat Sony hetzelfde kan als Nintendo, alleen dan beter, voor nagenoeg dezelfde prijs.

http://playsense.nl/images/file/img_512ebb1a434a0.jpg