De reboot van Tomb Raider pakte goed uit voor Square Enix. De game ontving overal torenhoge scores in de reviews en ook onze score was niet mis. Daarnaast stond de game enkele weken op nummer één in de verkooplijsten wat een goed teken is voor de franchise. Inmiddels heeft Square Enix de verkoopcijfers bekend gemaakt van Tomb Raider en deze zijn indrukwekkend.

In een week of vier tijd is Tomb Raider 3.4 miljoen keer verkocht. Ondanks dit enorme aantal heeft de game niet de beoogde Square Enix doelstelling weten te behalen (hoeveel dat is, is niet bekend). Naast deze informatie gaf Square Enix ook cijfers vrij van eerder uitgebrachte games.

Hitman: Absolution heeft tot dusver 3.6 miljoen exemplaren weten te verkopen en Sleeping Dogs blijft opvallend ‘achter’ met 1.75 miljoen verkochte exemplaren. Ook deze games hebben volgens Square Enix niet het beoogde aantal verkopen gehaald.

Square Enix verwachtte 14.9 miljoen verkochte games in Amerika en Europa in de afgelopen zes maanden, maar gezamenlijk zijn deze drie games goed voor 8.75 miljoen. Digitale verkopen zijn niet meegeteld, maar op basis hiervan valt af te lezen dat de doelstellingen verre van behaald zijn.

Nu maar hopen dat dit geen directe invloed heeft op de franchises.