http://playsense.nl/images/file/img_516e93da18e49.jpg

EA heeft zojuist de eerste details en beelden naar buiten gebracht van de gloednieuwe FIFA, deze krijgt de naam FIFA 14. De game zal naar eigen zeggen vele vernieuwingen met zich meebrengen om de mooiste sportgame ter wereld te zijn en uiteraard de ultieme voetbalsimulatie.

De gameplay is ook opnieuw verbeterd en biedt nu een ongekend realistische voetbalervaring en nieuwe functies geven je de mogelijkheid aanvallen op te bouwen op het middelveld en in wedstrijdtempo te dicteren om mooie kansen te creëren.

Voortaan kun je alle emoties die loskomen bij het maken van een wereldgoal zelf ervaren als je FIFA 14 speelt op je PlayStation®3 computer entertainment systeem, Xbox 360® videogame and entertainment systeem of PC.

Men heeft in het persbericht enkel nog de consoles genoemd en de PC, er is nog geen sprake van een ‘PS Vita’-versie en zelfs niet van een 3DS of Wii/Wii U-versie. EA Canada zit achter de ontwikkeling van de game, meerdere platformen zullen in de loop der tijd bekendgemaakt worden. FIFA 14 zelf zal eind dit jaar lanceren, zoals we gewend zijn.

In FIFA 14 zit ook een nieuwe functie genaamd ‘Zuiver schieten’ die gloednieuwe balfysica met zich meebrengt en zorgt voor een compleet nieuwe schietervaring. Om dit te demonstreren kun je onderstaande video bekijken. Elk schot op het doel zal nu “echt” aan voelen en zal een echte kick aan de speler geven wanneer hij scoort.

“FIFA 14 speelt zoals echte voetbalwedstrijden worden gespeeld, met opbouw via het middenveld, oplopende spanning als tijdens de wedstrijd kansen worden gecreëerd en een sensationele afronding”, zegt David Rutter, uitvoerend producent van FIFA 14. “Kansen worden in FIFA 14 rijkelijk beloond en mooie doelpunten worden op een verbluffende manier weergegeven.”

Met ‘Zuiver schieten’ opent men een nieuwe dimensie, omdat je nu zelf kan bepalen op welk tempo en vanuit welke hoek je het doel wilt benaderen en de bal in het net wilt schieten. Er zijn ook nieuwe schottypen toegevoegd, zoals zuiver, uit balans en gehaast. De baan van de bal wordt bepaald door FIFA 14’s realistische balfysica. Je kan kiezen om hard uit te halen of natuurlijk nauwkeurig laag te schieten.

Enkele hoogtepunten van FIFA 14

  • Verbetering van het immens populaire FIFA Ultimate Team
  • Een nieuw online speltype voor zinderende sociale competitie
  • Verschillende nieuwe functies en verbeteringen van de live service EA SPORTS Football Club, het kloppende hart van FIFA
  • Levensecht door middel van meer dan 500 officiële clublicenties