De DualShock 4 controller is ten opzichte van de voorgaande controllers behoorlijk anders. Het kent een touchscreen, motion tracker en andere subtiele verbeteringen en toevoegingen. Hieronder valt ook de ‘Share’ knop wat dienst doet als een knop waarmee je op een gemakkelijke wijze je digitale zaken die je in games bereikt of beleeft te delen, maar waar komt dit idee vandaan?

In een interview met Edge vertelde Shuhei Yoshida dat het hardware team gezamenlijk met het Sony Network Services team en de Worldwide Studios eens per maand een meeting had om de voortgang rondom de PlayStation 4 te bespreken. Eén van de belangrijkste discussiepunten was de integratie met sociale media en de oplossing kwam als een idee van Nathan Gary, welke werkzaam is bij Sony Santa Monica.

Hij opperde het idee om een Share knop toe te voegen aan de controller wat functioneert als een allesomvattende knop. Kort nadat dit idee was gedeeld met Sony achtte Sony dit de beste oplossing en het resultaat mag er dan ook wezen, een daadwerkelijke Share knop op de DualShock 4.

“I think it was [creative director] Nathan Gary in Santa Monica studios who suggested it: how about adding a dedicated button on the controller so that everybody can just press that button to share?”

“It was a pretty quick decision after he suggested it, and I’m sure that he’s pretty proud of his contribution,”

“That was after many months of discussion of how people should be using the PS4 system, and sharing was one of the central experiences that we wanted to include in the system’s development.”