Square Enix was begin dit jaar de game Murdered: Soul Suspect al een beetje aan het teasen en zo vlak voor de E3 heeft de ontwikkelaar en uitgever de game officieel aangekondigd middels een trailer.

In de game neem je de rol aan van Ronan O’Connor die een detective is, maar helaas tragisch aan het einde van zijn leven kwam door een moordenaar. Hij zit echter vast in het zogenaamde ‘Dusk’ en om hier uit te komen zal hij actie moeten ondernemen om het recht te laten zegevieren.

De game zal je een mysterieuze wereld voorschotelen waar het misdrijf persoonlijk is. Bovendien liggen de aanwijzingen die belangrijk zijn voor een detective niet echt voor de hand, wat de nodige uitdaging zou moeten bieden. De insteek is wel tof, want je moet als Ronan zijnde je eigen moord gaan oplossen.

Maar er zijn wat bovennatuurlijke krachten die hem helpen in zijn queeste op zoek naar rechtvaardigheid. Zo beschikt hij over de mogelijkheid om geesten van overledenen te ondervragen. Hiertegenover staat wel weer dat hij het op zal moeten nemen tegen demonische geesten.

Goed, het klinkt allemaal nog wat wazig, maar we gaan de game op de E3 bekijken dus binnenkort meer.