http://playsense.nl/images/file/img_521350dce61f0.jpg

Vanochtend hield Microsoft haar media-evenement en hier hebben ze nog meer details aangekondigd rondom hun exclusieve deal met EA en FIFA. Zoals je misschien wel weet is de PlayStation 3 altijd het platform geweest waar FIFA het meeste op verkocht werd. Je hebt het zelfs je vrienden vast weleens horen zeggen, FIFA hoort op een PlayStation-console want daar speelt de game gewoon het beste op. Microsoft weet dat Sony met FIFA dus tot nu toe altijd een groot voordeel had en gaat daar nu een stokje voor steken.

Op de E3 wist men al aan te kondigen dat FIFA Ultimate Team exclusieve content zou krijgen op de Xbox One, content die niet naar de PS4 of PS3 komt. De deal houdt in dat de FIFA Ultimate Team ‘Legends’ naar de Xbox One komt, een trailer hiervan kun je hieronder bekijken.

Hier blijft het alleen niet bij, iedereen in Europa met een Xbox One pre-order krijgt FIFA 14 geheel gratis en voor niets. Hiermee doet Microsoft een soortgelijke actie als Sony, die op de E3 aankondigde gratis Drive Club te leveren. Het is niet de eerste keer dat Microsoft bij Sony kijkt wat ze moeten toevoegen of veranderen aan de Xbox One.

Zo kwam Microsoft terug op het bijleveren van een headset, het altijd aangesloten hebben van Kinect en het gehele DRM-systeem. Microsoft heeft in Europa geen vriendjes gemaakt aangezien de Xbox One vooral Amerikaans georiënteerd is. Mogelijk dat deze deal dus veel effect gaat hebben op de PS4, een gratis game als FIFA 14 is immers een behoorlijke exclusieve deal.

Dit is uiteraard een PlayStation-site, maar aangezien de grote hoeveelheid aan FIFA-fans op de website vinden we het meer dan netjes dat we wel even melden wat voor content er van de game verborgen blijft voor PS-eigenaren. In tegenstelling tot Sony zet Microsoft vooral in op exclusieve deals van enorme franchises als FIFA en Call of Duty.