Met de ‘Share’ knop op de DualShock 4 controller kun je in een mum van tijd beelden en screenshots uploaden naar diverse sociale kanalen en dat is natuurlijk een erg interessante en handige uitbreiding. Toch bestaat er een kans dat er ÊÊn forse drempel op zit en dat is de beperking met betrekking tot de HDMI encryptie.

De PlayStation 4 kan enkel via HDMI beelden uitsturen en HDMI is voorzien van een HDCP encryptie. Hierdoor bestaat er een kans dat de PlayStation 4 geen capture-cards zal ondersteunen, wat het maken en (later) uploaden van gameplay en andere content naar YouTube behoorlijk lastig kan maken.

Wel valt dit nog te omzeilen door op illegale wijze de HDCP kopieer encryptie uit het HDMI signaal te verwijderen, maar dat is een vrij technische aangelegenheid. Of er ook een legale manier komt in plaats van de content te bewerken op de PlayStation 4 en het na veel omwegen op YouTube te krijgen is niet duidelijk.

Het is dus even afwachten, want eerlijk is eerlijk, als er inderdaad geen andere mogelijkheden komen dan die er op dit moment zijn aangekondigd dan wordt het onnodig moeilijk om je gameplay en andere content op YouTube te plaatsen – eventueel met commentaar.

Sony heeft via Shuhei Yoshida gereageerd, maar echt veel wijzer worden we daar op dit moment nog niet van.