Castlevania: Lords of Shadow 2 zal begin volgend jaar gaan verschijnen en deze game gaat direct op het punt waar het eerste deel stopte verder. Het tweede deel belooft nog grootser, meeslepender en gevarieerder te zijn dan het eerste deel, zo blijkt wel uit het interview dat we op de E3 hadden met Dave Cox (zie hier en hier).

De eerste Castlevania: Lords of Shadow was een vrij lange game, want voordat je het einde bereikte stond er al snel 15 uur op de teller, maar hoe zit dat met het vervolg? Dat werd Dave Cox door Gaminigbolt gevraagd. Een specifiek antwoord had hij niet, maar hij verwacht dat de game qua lengte net zo lang zal zijn als het eerste deel.

“It’s a huge game, but it has to be as we have an epic story to tell. We’re guessing it will be at least long as the first game,”

Wel moeten we hierbij opmerken dat de gevechten nu dynamisch zijn waardoor ze aangepast zijn op je level. Daarnaast is de wereld veel meer open ten opzichte van het eerste deel en herbergt het vele schatten en geheimen, waardoor de kans zeer groot is dat je geregeld terugkeert naar eerder bezochte plekken. Dit is tevens een aspect dat expres zo is opgesteld om zo de replaywaarde te verhogen.

Om het verhaal uit te spelen moet je dus op ongeveer 15 uur rekenen, maar als je werkelijk alles gedaan wilt hebben dan mag je hier ongetwijfeld nog een uur of tien bij optellen. Meer over de game lees je in onze Gamescom preview.