Sony Bend kennen we allemaal als de ontwikkelaar die enkele gekende Sony IP’s omvormde naar aanvaardbare tot zelfs uiterst sterke handheld games. Beide Syphon Filter titels voor de PSP waren bijvoorbeeld erg te pruimen en persoonlijk vind ik Resistance: Retribution één van de betere delen in de door Insomniac gestarte FPS-reeks. Ook op de PlayStation Vita heeft Sony Bend zijn strepen al verdiend, en wel met het erg succesvolle Uncharted: Golden Abyss.

Als we het LinkedIn profiel van werknemer Rick Stalder mogen geloven, sleutelt de ontwikkelaar momenteel aan een nog niet aangekondigde action adventure game voor Sony’s next-gen console. Meer informatie kunnen we op LinkedIn uiteraard niet vinden, maar sta ons even toe om wat te speculeren. Zou het kunnen dat we Gabe Logan zijn opwachting gaat maken op de PS4 in een nieuwe Syphon Filter? Of heeft Naughty Dog de Uncharted franchise aan Sony Bend uitbesteedt?

We kunnen alleen maar gissen en hopen dat Sony snel met meer informatie naar buiten komt. Zowel Uncharted als Syphon Filter beantwoordt echter aan de hier bovenstaande omschrijving, al kan Sony Bend uiteraard ook druk bezig zijn met een nieuwe IP. Wordt ongetwijfeld vervolgd.