Momenteel domineert 2K Sports met de NBA 2K franchise en het was even afwachten of EA aan NBA 2K14 kon tippen met NBA Live 14. Hoewel ons exemplaar nog niet binnen is en de reviews tot op heden schaars zijn, zijn de eerste reviews die tot dusver verschenen zijn niet mild. Het is van de hele next-gen line-up van EA ook de slechtst beoordeelde game tot zover.

EA heeft inmiddels ook ingezien dat NBA Live 14 niet helemaal is wat het zou moeten zijn en daarom hebben ze aangegeven dat ze de game zo snel mogelijk beter gaan maken. Aan de hand van feedback hebben ze een plan opgesteld om de game zo snel mogelijk aan te pakken, maar het is een beetje de vraag of dat de game zal gaan redden.

“I’m not going to lie; it’s been a rough week. As you can imagine, this isn’t exactly the NBA LIVE comeback story we were hoping for this year. We hear loud and clear that some of you are disappointed in various aspects of NBA LIVE 14, and I’m sorry if the game doesn’t live up to your expectations. Looking at your feedback, we have laid out a plan to makeNBA LIVE 14 a better game as quickly as we can.”

Er zullen verschillende patches gaan verschijnen die de gameplay moeten verbeteren. Hier blijft het niet bij, want ook het grafische aspect en de animaties zullen aangepakt gaan worden. Zodra we meer horen laten we het weten.