De PlayStation 4 is net zoals in Amerika ook hier in Europa sinds de release nauwelijks te krijgen door de hoge vraag hiernaar. De volgende lading zal hoogstwaarschijnlijk weer helemaal of in ieder geval grotendeels opgaan aan nog openstaande pre-orders, maar de verwachting is er wel dat de console dan ook gewoon in de winkel te verkrijgen is zonder pre-order.

Sony is in ieder geval hard bezig om zoveel mogelijk units te produceren om iedereen tevreden te stellen. In een persbericht dat is uitgestuurd naar Engelse media meldt Sony via Fergal Gara (Sony UK MD) dat er een aanzienlijke hoeveelheid PlayStation 4’s nog voor kerst zal arriveren in de UK.

Het betreft hier dus enkel de UK, maar het schept wel hoop voor de rest van Europa. Als we iets vernemen over wat we in de Benelux mogen verwachten dan laten we het weten.

“Since the initial announcement back in February, pre-orders for PS4 have surpassed all expectations and we continue to work hard to fulfil the remainder of these pre-orders and to deliver additional consoles to the market for the many more gamers who want a PS4. Substantial further volumes of PS4 will arrive in the UK before Christmas.”