Nu Tomb Raider Definitive Edition officieel is aangekondigd kan Square Enix vrijuit spreken over de game en hierdoor zijn er wat leuke details naar buiten gekomen. Het blijkt zo te zijn dat de game gebruik maakt van de lichtbalk voorop de DualShock 4 controller.

Op het moment dat Lara met een fakkel rondloopt dan zal de lichtbalk wisselen tussen de kleuren rood en oranje. Daarnaast zal de lichtbalk knipperen op het moment dat Lara aan het schieten is. Het zijn wat kleine features die verder weinig invloed op de gameplay hebben, maar desondanks is het wel een geinige toevoeging.

Daarnaast kunnen we ook melden dat de PlayStation 4 versie de mogelijkheid biedt om te streamen naar de PlayStation Vita. Kortom, de game zal ook via Remote-play speelbaar zijn hoewel dat geen grote verrassing is.

Naast dit soort extra features werden er ook wat meer details vrijgegeven over wat de voornaamste verschillen zijn. Zo is het visuele plaatje op de schop gegaan en kent de PlayStation 4 versie mooiere graphics. Ook zijn de physics van het haar van Lara evenals van haar lichaam aanzienlijk verbeterd.

Daar bovenop bevat de editie nog de Tomb of the Lost Adventurer content evenals 8 nieuwe multiplayer maps, 6 nieuwe wapens, 4 nieuwe personages, een boel outfits, een digitale comic en artbook. Als laatste bevat deze editie ook nog de ‘The Final Hours of Tomb Raider’ documentaire serie.