Sony heeft de deuren voor independent developers ofwel indies wagenwijd opengezet en probeert zoveel mogelijk diverse games naar de PlayStation 4 en PlayStation Vita te halen. Zo zijn er ook Nederlandse ontwikkelaars die hun games uitbrengen op de PlayStation 4 en/of Vita. Zo heb je natuurlijk Luftrausers van Vlambeer die onlangs is verschenen en daarnaast kom Metrico in de nabije toekomst naar de PlayStation Vita.

Er is echter meer, want M2H Games en Blackmill Games brengen hun shooter Verdun hoogstwaarschijnlijk ook naar de PlayStation 4. De game is inmiddels al enige tijd uit op Steam, maar is nog wel steeds in ontwikkeling om de ervaring te verbeteren en te verbreden. In de tussentijd zijn ze ook bezig om een deal met Sony te sluiten om de game nog eind dit jaar naar Sony’s nieuwste console te brengen.

Op dit moment zijn de onderhandelingen in de laatste fase en de kans is zeer groot dat het doorgaat, zo vertelde de ontwikkelaar ons vorige week toen we hun game bekeken op Indievelopment. Als Verdun inderdaad naar de PlayStation 4 komt dan betekent het dat we eigenlijk voor het eerst een shooter op consoles kunnen spelen die is gesitueerd in de Eerste Wereldoorlog. Meer over de game lees je morgen in onze preview.