Dat er een nieuwe Skylanders game in ontwikkeling is voor een release eind dit jaar is geen verrassing en nadat we eerder al lieten weten dat de onthulling van het nieuwe deel aanstaande was heeft Activision nu dit nieuwe deel aangekondigd. Deze luistert naar de naam Skylanders: Trap Team en de bovenstaande trailer toont de eerste beelden.

In deze game wordt gebruik gemaakt van een nieuwe portaal, dit is de zogenaamde Traptanium Portal en hiermee is het mogelijk om personages uit de digitale wereld naar de fysieke wereld te halen. Dat klinkt wat wazig en onrealistisch, maar de volgende omschrijving geeft meer duidelijkheid.

Het is namelijk mogelijk om met een zogenaamde val vijanden in de game te vangen. Deze worden vervolgens opgesloten in de fysieke val en hieruit hoor je de vijanden ook daadwerkelijk geluid maken. Je trekt ze dus als het ware met een fysieke val digitaal uit de game en dat is een best tof concept.

Het vangen van vijanden is niet voor niets, want als je ze eenmaal gevangen hebt kun je ze opnemen in je tag team, zodat ze aan je zijde zullen gaan vechten. Deze vijanden en vallen kunnen tevens gebruikt worden in de lokale coöp, zodat andere spelers hun collectie verder kunnen uitbreiden.

Met het verzamel-element in deze nieuwe Skylanders slaat men wederom een nieuwe weg in en ergens doet het een beetje denken aan Pokémon. Het klinkt in ieder geval al erg interessant, niet? Overigens draait het plot van de game wederom om Kaos die weer de baas van Skylands wil worden. Hij heeft de legendarische Cloudcracker gevangenis ingenomen en alle gevangenen bevrijd. De Skylanders moeten dus weer achter Kaos aan en dat zal zich ongetwijfeld vertalen naar het opjagen van de gevangenen om uiteindelijk bij Kaos uit te komen.

Skylanders: Trap Team verschijnt op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Wii en Nintendo Wii U en dat op 10 oktober later dit jaar. Hieronder nog wat screenshots.