De FIA is een overkoepelende organisatie met betrekking tot de autosport – net zoals de FIFA dat bij voetbal is – en deze organisatie heeft voor het eerst in haar geschiedenis content in een game gecertificeerd. Het betreffen vier tracks in Gran Turismo 6 die een officiële FIA certificatie hebben ontvangen en daarmee is de game de eerste game met gecertificeerde FIA content.

Ja, het klinkt wat verwarrend en dat komt doordat de certificatie pas na het uitbrengen van de game is uitgereikt. Wat schieten wij hier mee op hoor ik je al denken? Wel, nu direct niet zo heel veel, maar op termijn wel. Uit deze certificatie is namelijk een partnerschap ontstaan en dat levert een uniek FIA online kampioenschap op voor Gran Turismo 6. Pas in 2015 overigens.

En dit is pas het begin van wat deze relatie tussen de FIA en Polyphony Digital kan betekenen voor de franchise. Uiteraard had Kazunori Yamauchi van de studio nog het één en ander te zeggen over dit nieuws, zie hieronder.

“We are incredibly proud for the Gran Turismo Series to be officially certified by the governing body of world motorsports. In the over 15 year history of Gran Turismo, this has to be the biggest accolade we have ever received. I believe this will be a major step to forward our mission to connect our virtual and real racing worlds in a full circle, thereby expanding the population of car and motorsports enthusiasts in the world.”

Vreemd genoeg werd er op het PlayStation Blog niet aangegeven welke tracks nu eigenlijk officieel FIA gecertificeerd zijn.