http://playsense.nl/images/file/img_53d8ed9d5d3ca.jpg

In de afgelopen 14 jaar is er geen enkele gaming console verkocht in China, maar met de nieuwe free-trade-zones in onder andere Shanghai gaat dit veranderen. Zo is Microsoft de eerste, die met de Xbox One de Chinese markt op gaat. Op 23 september is het zover, want dan ligt de Xbox One in de winkels in China. De prijs voor de console ligt op 599 Amerikaanse dollar.

Sony werkt nog steeds naar een Chinese release toe, maar heeft nog altijd geen releasedatum aangekondigd noch een prijs. De console is een eerste stap, maar nu moet er ook nog gewerkt worden aan het krijgen van games in het land. De Xbox One zal uitgebracht worden met Forza 5, Kinect Sports Rivals, Powerstar Golf, Zoo Tycoon en Max: The Curse of Brotherhood. Sunset Overdrive en Halo: The Master Chief Collection zullen na de launch volgen.

Microsoft meldt ook dertien van China’s beste ontwikkelaars aan boord te hebben om games naar de Xbox One te brengen, zoals Neverwinter Online en games van Gamebar en Yingpei Games. Of deze ontwikkelaars ook met Sony werken is nog onbekend.

“Thirteen of China’s best developers are already working to bring new IP and fan-favorite games to Xbox One, starting with Neverwinter Online from Perfect World and games from Gamebar and Yingpei Games,” said Microsoft.

Gamen in China gebeurde tot op heden nog altijd veel in internet cafés waar MMO’s de absolute overhand hebben, evenals Mahjong en andere puzzelspellen. Iedereen in de game-industrie is razend benieuwd hoe de markt zich in China gaat ontwikkelen en wie daar groter gaat zijn, Microsoft of Sony. Het westen en Azië is het grotendeels in handen van Sony, maar of ze dit ook in China lukt, dat is afwachten.