Sony heeft een nieuwe aanklacht aan de broek hangen. Ditmaal heeft het niks te maken met gevolgen van bijvoorbeeld de mega-hack die destijds plaatsvond, nu wordt het Japanse bedrijf aangeklaagd vanwege de graphics van het spel Killzone: Shadow Fall.

Het door Guerrilla Games ontwikkelde Killzone: Shadow Fall draait volgens de Amerikaanse aanklager Douglas Lador niet op de eerder door Sony geadverteerde resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Eerder kwam al naar buiten dat de multiplayer deze resolutie niet haalt, deze draait ‘maar’ op een resolutie van 960 bij 1080 pixels. De singleplayer daarentegen draait wel gewoon op de resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Volgens Ladore betreft het hier geen eerlijke manier van adverteren door Sony doordat het bedrijf Killzone: Shadow Fall destijds aangeprijsd heeft met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. In de aanklacht wordt onder meer aangegeven dat ‘Sony’s marketing en details op de hoes van de game daarom gewoon fictie zijn’.

Ladore eist van Sony een bedrag van in totaal 5 miljoen dollar en klaagt het bedrijf aan wegens valse reclame, oneerlijke concurrentie en fraude. Sony zelf heeft nog niet gereageerd op deze aanklacht, wordt ongetwijfeld vervolgd.