Pawel Miechowski van 11 Bit Studios heeft via het PlayStation Blog aangekondigd dat Anomaly 2 nog deze week voor de PlayStation 4 zal gaan verschijnen. Deze top-down shooter is de opvolger van het eerder in 2012 verschenen Anomaly Warzone Earth voor de PlayStation 3.

Anomaly 2 is een tower-offense game, omdat je nu niet de torens moet zien te verdedigen, maar juist moet aanvallen met een leger van menselijke grondtroepen.

De mensheid is bijna uitgeroeid en opgedeeld in verschillende konvooien. Als speler ben je commandant en sta je aan het hoofd van zo’n konvooi. Het is jouw taak om je manschappen goed te leiden waarbij je gebruik kan maken van vier verschillende eigenschappen, waaronder het toebrengen van meer schade door je soldaten.

Er zijn tevens vijf verschillende classes die je elk weer kan upgraden. Anomaly 2 zal daarnaast veertien missies bevatten voor de singleplayer en er zullen tevens verschillende multiplayer modi aanwezig zijn.

Laatste detail is dat de game zal draaien op een resolutie van 1080p. Anomaly 2 is vanaf 17 september (morgen dus) te downloaden vanaf het PSN.