Ninja Theory kwam kort na de lancering van de PlayStation 3 met Heavenly Sword, een gloednieuw IP dat het best goed gedaan heeft in zowel de reviews als aan de kassa’s. Tot een vervolg is het nooit gekomen en dat is best jammer, maar een opvolger is gelukkig niet uitgesloten.

Ninja Theory werkt momenteel aan Hellblade voor de PlayStation 4 en dat is wat hun aandacht opslokt, maar als Sony ooit eens (wellicht na die release) op de studio afstapt voor een vervolg op Heavenly Sword, dan wil Ninja Theory hier maar al te graag mee aan de slag gaan, zo vertelde product development manager Dominic Matthews.

Wel is het daarbij een kwestie van de juiste tijd, de juiste plek en situatie als ze er mee aan de slag gaan. Het belangrijkste is echter dan Ninja Theory het fantastisch vond om Heavenly Sword te maken.

“You know, we loved making Heavenly Sword, it was fantastic. I think the main way to know that is how we still look to that as a benchmark for what the team has achieved.”

“That said, it would have to be the right time, the right place, the last situation…all I can say is, we love making Heavenly Sword. It’s their IP, and it would be up to them, but we loved making that game, and we’re very proud of it.”

Zoals je in de citaat kunt lezen is Sony de eigenaar van het IP en daarom kan Ninja Theory niets anders dan afwachten tot de kans zich voor doet. Wat jullie? Zien jullie een nieuwe Heavenly Sword wel zitten of…?