De games van 2015: Assassin’s Creed: Victory & The Order: 1886 – 2015 lijkt een jaar te worden waarin het voor Ubisoft een beetje maken of kraken is. Assassin’s Creed: Unity kende op zijn zachts gezegd geen gelukkige lancering en dus zal Ubisoft moeten voorkomen dat dit met Assassin’s Creed: Victory niet nog eens zal gebeuren. Tegelijkertijd is het apart om deze titel hier al te bespreken, aangezien het niet bedoeling van Ubisoft is geweest om deze titel al te laten uitlekken. Er is verder een opvallende overeenkomst met The Order: 1886, de andere game die we in deze rubriek bespreken. Bij beide is de setting waartegen alles zich afspeelt het Victoriaanse Londen, al verschillen de games inhoudelijk fors van elkaar.

Assassin’s Creed: Victory – Niet Ubisoft Montreal, maar Ubisoft Quebec is de studio die de ontwikkeling van Assassin’s Creed: Victory voor haar rekening neemt. Veel is er verder nog niet over de game bekend, al weten we inmiddels dus wel dat het verhaal zich zal afspelen in het Victoriaanse Londen en dat de sluipmoordenaars het wederom op gaan nemen tegen de tempeliers. Hoe dit gaat uitpakken is afwachten, maar een stad als Londen biedt genoeg (historische) mogelijkheden om er echt iets heel moois van te gaan maken.

Waarom gaat dit een topper worden? Alle problemen met Assassin’s Creed: Unity daargelaten is het wel een erg mooi avontuur. Ubisoft ging diep door het stof om iedereen tegemoet te komen die problemen had met de game. Ubisoft weet ook dat het anders moet en zal met Assassin’s Creed: Victory het vertrouwen van de fans moeten herstellen. De setting, de bekende gameplay en de drang om het goed te moeten doen zal ongetwijfeld zijn effect kennen in de game en we zijn dan ook zeer benieuwd hoe deze game straks in z’n geheel gaat uitpakken. Assassin’s Creed: Victory lijkt er grafisch in ieder geval fantastisch uit te gaan zien en daarbij is het Victoriaanse London ook geen verkeerde speeltuin om in rond te mogen dartelen.

Meer:
Assassin’s Creed: Victory gelekt

The Order: 1886 – Het verhaal van The Order: 1886 speelt zich af in het Victoriaanse Londen rond het einde van een alternatieve negentiende eeuw. Als speler kruip je in de huid van Grayson of wel Sir Galahad en ben je één van de ridders van de ronde tafel (The Order), die geleid worden door Koning Arthur. The Order strijd al eeuwen lang tegen een half-ras, bestaande uit half monsters, half mensen en die lijken deze strijd te gaan winnen. Juist op dat moment ontdekt men een geheimzinnige substantie (het mysterieuze Black Water) die de ridders weer hernieuwde levenskracht geeft. Wanneer in 1886 de industriële revolutie zich aandient, zorgt dit er onder andere voor dat het tij keert. Machinerie en futuristisch ogende wapens doen hun intrede, maar helaas is er nog een bijkomend probleem. Sommige eigen burgers keren zich tegen The Order. Zo dien je als speler dus niet alleen te vechten tegen de ‘monsters’, maar ook tegen opstandige rebellen.

http://youtu.be/Kv-PRgSlPm0

Waarom gaat dit een topper worden? Voor ontwikkelaar Ready at Dawn betekent The Order: 1886 het debuut op de PlayStation 4 en dat zou zo maar eens een zeer glansrijk debuut kunnen worden. Na wat we tot nu toe allemaal van The Order: 1886 hebben gezien kan geconcludeerd worden dat dit grafisch één van de games zal zijn die de kracht van de PlayStation 4 optimaal zal benutten. Of de gameplay gevarieerd genoeg is, moeten we nog afwachten, al lijkt de game in ieder geval genoeg actiemomenten te bevatten om het geheel boeiend te houden. Spelers krijgen daarnaast flink wat futuristisch wapentuig om vijanden het zwijgen mee op te leggen en het is dan ook interessant om te ontdekken hoe de combinatie van deze futuristische wapens en de historische setting uitpakt.

Meer:
Gespeeld: The Order: 1886
Video-preview: The Order: 1886