The Elder Scrolls online is al geruime tijd uit op de PC en de bedoeling was aanvankelijk dat de game ook op de PlayStation 4 zou gaan verschijnen in 2014. Uiteindelijk werd er besloten de game uit te stellen, omdat het nog wat werk nodig had, maar we hebben vandaag goed nieuws.

Bethesda heeft bekendgemaakt dat The Elder Scrolls Online op dinsdag 9 juni wereldwijd zal lanceren als The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited Edition. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het beste nieuws is eigenlijk dat de game het lidmaatschapsgeld laat vallen.

Vanaf 17 maart zal de game free-to-play gaan op PC en dat is gelijk ook van toepassing bij de PlayStation 4 versie zodra deze uitkomt. Het enige wat hier wel nog bij komt kijken is dat je de game dient aan te schaffen voor een reguliere prijs van rond de zeventig euro. En je zult een PlayStation Network account met PlayStation Plus moeten hebben.

Deze editie bevat alle content die sinds de lancering op de PC is verschenen evenals veel belangrijke veranderingen die nog doorgevoerd gaan worden de komende maanden. Kortom, je haalt in één keer de meest complete editie in huis. Dat zien we onder andere terug in de toevoeging van de Champion en Justice systemen. Het Champion systeem is een totaal nieuw progressie systeem voor max-level personages. Via het Justice systeem kan je na stelen, moorden en meer eventueel voor het gerecht gebracht worden, met een straf tot gevolg. Zie het als een in-game rechtssysteem.

Eventueel kun je kiezen voor een Premium variant van de game onder de noemer ESO Plus en hiermee krijg je vervolgens alle DLC gratis met daarbij XP bonussen, goud en crafting opties. En een maandelijkse toewijzing om items te kopen in de Crown Store. De Crown Store is een nieuwe winkel in The Elder Scrolls Online vol met cosmetische en handige items die je kan kopen met Crowns, een nieuwe in-game valuta. Deze kan je eventueel ook tegen echt geld via de PlayStation Store aanschaffen.

Als laatste zal er nog een beta gehouden worden voor The Elder Scrolls Online op de PlayStation 4, maar details moeten we nog even afwachten. Bekijk hierboven een nieuwe trailer en hieronder de box-art van de game.