Sinds een paar jaar verschijnt er een Formule 1 game van Codemasters, maar die wordt altijd pas na het seizoen uitgebracht. Dit jaar zal dat veranderen, want F1 2015 verschijnt namelijk al in juni. Naast dat de game veel eerder dan gebruikelijk verschijnt, zal de titel ook voor het eerst haar opwachting op de nieuwe generatie consoles maken.

Om gelijk een compleet pakket aan te bieden krijg je zowel 2014 als 2015 content en dan doelen we op de circuits in het seizoen en natuurlijk de juiste auto’s. Qua modi is er niet heel veel nieuws, want naast de gebruikelijke modi is enkel de ‘Pro Season’ modus nieuw. Wat dat precies is, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of we meer dan alleen dat mogen verwachten.

Wel een interessante toevoeging is de optie tot voice-commando’s, waarmee je tijdens een race met je team in de pit kan communiceren. Verder heeft Codemasters deze game geheel vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd en daarmee willen ze de game nog authentieker maken dan de voorgaande delen al waren.