Enkele weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat filmregisseur Guillermo del Toro en Hideo Kojima, die eerder aan het inmiddels geannuleerde Silent Hills werkten, bezig waren met een nieuw project. Veel mensen gingen er vanuit dat de twee heren opnieuw samen een game zouden maken, maar deze samenwerking zit wellicht toch wat anders in elkaar.

Del Toro heeft namelijk tegenover Shacknews aangegeven dat hij nooit meer een game zal gaan maken, omdat dit voor een hoop ellende zorgt. Hij noemde zijn samenwerking met THQ, waarna THQ failliet ging. Vervolgens ging hij in zee met Hideo Kojima, maar even later werd bekend dat Kojima Konami zal verlaten. Naar eigen zeggen zal Del Toro zich niet meer bemoeien met games, om zo niet meer iemands leven te verwoesten.

Het is toch erg jammer om te zien dat enkele mislukte samenwerkingen dit tot gevolg hebben, zeker gezien de populariteit van Silent Hills. Uiteindelijk is één ding nu zeker: Guillermo del Toro zal zich nooit meer mengen in de ontwikkeling van games. Wat hij dan precies met de uitspraken over de samenwerking tussen hem en Kojima bedoelde is vooralsnog onduidelijk.