Tony Hawk’s Pro Skater 5 is vandaag verschenen, maar zoals je wellicht al weet is het niet de meest glansrijke release. De game kampt namelijk met een flinke hoeveelheid bugs en glitches die de speelervaring negatief beĆÆnvloeden.

Dat leverde de afgelopen dagen de nodige grappige video’s op, maar als het om de game gaat is het natuurlijk een kwalijke zaak. Activision is hiervan op de hoogte en werkt met de ontwikkelaar aan een oplossing voor de vele problemen.

“We are aware of the issues that players have experienced following the launch of Tony Hawk’s Pro Skater 5 and are working with the developer to address these so that we can continue to improve the gameplay experience for all of the Tony Hawk fans who have known and loved this franchise for more than 16 years,”

Toch lijkt het er op dat Activision bewust de game heeft uitgebracht, ondanks dat het kwalitatief niet in orde is. Zo zijn er geen review exemplaren naar de pers uitgestuurd voor de releasedatum – wat meestal niet veel goeds betekent. Daarnaast bleek eerder deze week dat de licentie overeenkomst met Tony Hawk dit jaar afloopt.

De overeenkomst is in 2002 van start gegaan en zou tot eind dit jaar duren. Het kan dus zijn dat Activision enige druk voelde om de game uit te brengen voor het aflopen van de licentie, zodat die niet opnieuw verlengd hoefde te worden. Al met al, het gaat niet helemaal soepel met deze nieuwe game.