Eerder deze week kwam Electronic Arts met de aankondiging van EA Sports UFC 2. Er werd wel een trailer vrijgegeven, maar daadwerkelijke informatie over de vechtgame ontbrak nog. Daar is nu verandering in gekomen, want de eerste details zijn bekend, evenals de box-art van de game.

UFC 2 bevat een compleet nieuw ‘Knockout Physics systeem’. Dit systeem zorgt volgens EA voor revolutionaire physics als het gaat om hoe de vechters reageren wanneer ze een klap van de tegenstander uitgedeeld krijgen. Dit heeft authentiekere en meer bevredigende knock-outs tot gevolg.

Verder is de carrière-modus volledig op de schop gegaan en bevat de game maar liefst vijf nieuwe modi. UFC Ultimate Team is hier eentje van en in deze modus kunnen spelers een team van vijf vechters maken. Met dit team kan je het zowel online als offline opnemen tegen andere teams in competities. KO Mode is een andere nieuwe modus en hierin zijn de regels simpel: het gevecht gaat door totdat één van de vechters knock-out op de grond ligt.

Als laatste is de box-art van de game bekendgemaakt en hierop schittert Ronda Rousey. Zij is ook te bewonderen in de trailer hierboven. Voor meer informatie over de gameplay en nieuwe modi van UFC 2 kan je hier terecht. EA Sports UFC 2 verschijnt in de lente van 2016 voor de PlayStation 4 en Xbox One.