Wolverine

Na eens gekeken te hebben naar de inFAMOUS demo, zullen we nu eens een kijkje nemen bij, volgens velen, de beste filmgame ooit. Maar is het niet als iedere andere filmgame, een game van slechte kwaliteit? Daar kunnen we nu nog niet over oordelen, maar wel alvast over de demo van X-Men Origins: Wolverine.

Verbluffend mooi
Het eerste wat je te zien krijgt is een CGI filmpje en daarin kom je al meteen bij een gruwelijk, maar geweldig schouwspel. Hij hakt zijn vijanden letterlijk in mootjes en je ziet van dichtbij hoe hij zijn klauwen dwars door een muur in iemands hoofd ramt. Dit gruwelijke en tegelijkertijd geweldige schouwspel ziet er enorm realistisch uit.

De overgang van CGI naar in-game is goed bedacht, maar niet goed uitgewerkt. Wolverine springt uit een vliegtuig en valt zonder parachute naar beneden, helaas is er zoveel waas toegevoegd en is Wolverine scherp, wat niet het gevoel van de snelheid geeft, zoals de makers het waarschijnlijk wilden hebben. Tijdens de gevechten zie je ook daadwerkelijk je wonden, deze kunnen zo diep worden dat je recht op zijn botten kijkt en langzamerhand zie je de wonden verdwijnen. Dit ziet er niet alleen cool uit, het geeft je een gevoel van onoverwinnelijkheid, ook al is dit niet het geval. Als je teveel schade oploopt zullen de aanvallen echt effect hebben op Wolverine, oftewel je tegenstander is door je adamantium skelet en heeft rechtstreeks toegang op je organen.

Wolverine CGI voorbeeld

De gevechten zijn verbonden aan een levelsysteem, door verschillende combo’s uit te voeren zul je meer ervaringspunten krijgen. Als je genoeg ervaringspunten hebt, zul je meerdere combo’s en nieuwe vaardigheden vrijspelen of je Regenerationbalk zal worden uitgebreid. In de demo zijn er toch al wat interessante aanvallen vrij te spelen, een voorbeeld daarvan is de Lunge-attack waarbij je op een verre afstand op een vijand afspringt en hem zo kunt finishen of heel wat schade toe kunt brengen.

Brute aanvallen
Erg belangrijk in X-Men Origins: Wolverine is de Ragebalk die onder je Regenerationbalk zal verschijnen, deze Ragebalk is essentieel voor bepaalde aanvallen. Neem bijvoorbeeld de aanval Claw Spinner: als je Ragebalk vol is zul je deze aanval kunnen uitvoeren, door een bepaalde toetsencombinatie in te drukken zal Wolverine wild rondspinnen en met zijn klauwen meerdere vijanden tegelijk op een brute manier vermoorden.

Wolverine Grab

Een geweldige demo, of niet?
De graphics zijn goed, de besturing werkt goed en het vechten is ook leuk. Zijn er wel minpunten, ja, die zijn er zeker. Af en toe gebeuren er rare dingen op je scherm, bijvoorbeeld als je een vijand gooit heb je heel soms dat de vijand in de rotsen verdwijnt. Naast deze technische mankementen zijn er nog een aantal dingen die af en toe erg storen. Bijvoorbeeld de textures die niet altijd van even goede kwaliteit zijn. De Lunge-aanval die iets te sterk is: in de demo kon je er iedere vijanden in een paar meppen mee vermoorden. Als je even flink doorspeelt ben je met een half uurtje klaar met de demo, maar na één keer spelen verlang je naar meer. De demo is daarom een mooie aanrader om te downloaden en te spelen, dus deze demo van X-Men Origins: Wolverine is zeker een download tip!

Algemene informatie
Grootte: 636MB
Release demo: Nu
Release game: Nu
Taal: Engels
Resolutie: 720p
Duur: Minimaal een half uur

Download Tip!