Het is al een tijdje duidelijk dat The Banner Saga binnenkort ook de consoles zal aandoen, na een positieve ontvangst op Steam. Ondertussen is de originele game al zo’n twee jaar oud, want het origineel kwam uit in 2013, maar er is door de populariteit alsnog voor gekozen om de game naar de consoles te brengen.

Ook het vervolg zal op de PS4 gaan verschijnen, maar ditmaal zonder al teveel tijd tussen de PC en console release. Het is de bedoeling dat beide versies ongeveer gelijktijdig te downloaden zullen zijn vanaf Steam en de PlayStation Store respectievelijk. Dit werd duidelijk door een uitspraak van de ontwikkelaar.

“Console builds of The Banner Saga have finally passed cert and are ready for release prior to Banner Saga 2’s launch, which is a relief. We’ve started work on console ports for The Banner Saga 2 with the hope that we can launch them alongside, or soon after, the Steam launch.”

Wanneer The Banner Saga 2 precies zal gaan uitkomen is nog onbekend. Op de Steam pagina van de game is enkel ‘Winter’ te zien.