http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5693f1beb5a00.jpg

Het vierde deel van Transformers is 19 juni 2014 in première gegaan in Nederland en in dit deel hadden de Autobots hulp nodig van de automonteur Cade Yeager, gespeeld door Mark Walhberg, en zijn tienerdochter, gespeeld door Sophia Myles. De film werd geregisseerd door Michael Bay, dus dat betekent natuurlijk dat er volop special effects zijn gebruikt in de film. Wat opvalt is dat Shia LeBeouf als hoofdrolspeler is vervangen door Mark Walhberg. Aan het vijfde deel wordt alweer hard gewerkt door regisseur en producent Michael Bay.

De X-Men film ging 22 mei in 2014 in première in Nederland en bracht minder op dan Transformers. Transformers Age of Extinction bracht namelijk 1,1 miljard dollar op en X-Men Days of Future Past bracht wereldwijd 748 miljoen dollar aan verkochte bioscoop kaartjes. Hugh Jackman was wederom weer te bewonderen als Logan, beter bekend als Wolverine. Het verhaal speelt zich af in de alternatieve toekomst waarin een belangrijke senator om het leven wordt gebracht. Mutanten krijgen hiervan de schuld en worden dus opgejaagd door de bevolking. Het is aan de X-Men uit het verleden om hier wat aan te doen. Deze film werd geregisseerd door Bryan Singer en werd door 21st Century Fox uitgegeven. De film brak voor de studio allerlei records en liet het aandeel van de studio uiteindelijk flink stijgen.

Om de winstgevendheid van de studio’s films te vergelijken kunnen we een aantal feiten van de studio’s naast elkaar zetten. De totale opbrengst van Transfomers’ studio Viacom was in 2015 3.35 miljard en X-Mens studio 21st Century Fox bracht in 2015 5.8 miljard op. Als we de budgetten vergelijken is ook Transfomers, die 210 miljoen heeft gekost, duurder uitgevallen. Dat is niet gek, want er waren ontzettend veel special effects in de film. X-Men kostte de studio 21 Century Fox in totaal 200 miljoen.

Transformers heeft wel wat meer gekost, maar dat geld heeft de film ook meer dan terugverdient. Als we kijken naar studio opbrengsten is 21st Century Fox veruit de beste, doordat hun films over het algemeen winstgevender zijn. Al met al komt deze studio dan ook als beste uit de test. Als nog is het belangrijk te benadrukken dat de kijker het niet al te veel uitmaakt. Zij geven hun geld uit aan een film die ze graag willen bezoeken of wat hun het meest aanspreekt en gelukkig maar, want anders zou al het plezier er van af zijn.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5693f18e8a1a2.jpg