http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56964431db895.jpg

Menigeen voorspelde dat de huidige console cyclus slechts 5 jaar zal duren, maar Michael Pachter is het hier niet mee eens. De welbekende analist vertelde namelijk dat hij op z’n vroegst nieuwe consoles verwacht in het jaar 2019, maar hoogstwaarschijnlijk zal het pas echt 2020 worden tot de nieuwe cyclus zich aandient. Hiermee doelt hij natuurlijk vooral op Microsoft en Sony, aangezien Nintendo het ongetwijfeld weer veel eerder gaat doen.

Het jaar 2018 is volgens Pachter nog veel te vroeg voor een next-gen console, volgens hem moet namelijk eerst iedereen een 4K TV hebben. Nu gaat de adoptie van 4K TV’s al redelijk snel, maar het punt dat bijna iedereen er één heeft is nog lang niet bereikt.

Het probleem lijkt ons alleen niet zozeer in het hebben van een 4K TV te zitten, maar vooral in het feit dat de hardware krachtig genoeg moet zijn om überhaupt 4K aan te kunnen. Dat punt hebben we inmiddels wel bereikt met PC’s, maar wel tegen een behoorlijk prijskaartje.

“I would be surprised if we had a next-gen console in 2018; we might have one in 2019,”

“We will have one by 2020, so I think seven years [for the current generation] is a lock. So, it will last longer than five years.”

“So, once everybody has a 4K T.V. I think that’s when you get a console cycle where you actually make things that are in 4K,” he added.