Van de hand van ontwikkelaar Funcom zal er een game rondom het iconische personage Conan the Barbarian naar de consoles en PC gaan komen. Dit heeft ontwikkelaar Funcom zelf aangekondigd op een speciale website voor de game die online is gegaan.

Conan Exiles zal een open-wereld game zijn waarin jouw personage verbannen is. Hij moet zich zien te redden terwijl hij zich middenin een woestijnachtig gebied bevindt. Hier waart bovendien een heuse zandstorm rond, voedsel vinden en daarmee overleven is hier dan ook erg lastig. Bovendien loert er een hoop gevaar dankzij vijanden die het op je voorzien hebben.

Ondanks dat er ook een singleplayer modus aanwezig zal zijn, draait het in Conan Exiles toch voornamelijk om de multiplayer. Daarbij kan je met andere spelers online samenwerken om zo bijvoorbeeld samen kampen op te bouwen. Hierdoor kan je je weer beter wapenen tegen het gevaar van buitenaf, je kan echter ook andere spelers aanvallen om zo meer gebieden te veroveren.

Meer informatie is er nog niet bekend, wel is er een eerste trailer vrijgegeven en die kan je natuurlijk hierboven bekijken. Conan Exiles moet ergens dit najaar gaan verschijnen.