Met de naderende release van The Following voor Dying Light heeft Techland een FAQ online geplaatst waarin diverse vragen van een antwoord zijn voorzien. Deze FAQ is een goede bron van informatie, want hieruit leren we dat het aan te raden is om een personage van level 18 te hebben alvorens je aan The Following begint.

Verder is de uitbreiding direct toegankelijk na het spelen van de proloog in de originele game, hoewel Techland adviseert om het origineel eerst in z’n geheel uitgespeeld te hebben. Dit omwille van het verhaal, waardoor je de beste ervaring krijgt. Ben je pas halverwege en wil je toch echt met een buggy gaan racen, dan krijg je daartoe wel gewoon de mogelijkheid.

Verder laat de FAQ weten dat alle progressie die je tot zover hebt geboekt direct meegenomen kan worden naar The Following en vice versa. Je kan je bestaande personage dus in de uitbreiding verder ontwikkelen om daarmee later in de gewone game weer verder te gaan. Ook zal The Following de nodige nieuwe vijanden bevatten die zich anders gedragen en andere aanvalspatronen hanteren.

De buggy speelt een belangrijke rol in The Following, maar daarmee is het klimmen en klauteren niet in z’n geheel uitgesloten. Zowel het rijden als het vrij rondklimmen blijven belangrijke onderdelen van de gameplay. Ook zal je vrij tussen de oude en de nieuwe map kunnen reizen en dat op ieder gewenst moment. Dit zal wel via het menu moeten, want in-game is er geen directe verbinding.

Het origineel bulkte ook van de easter-eggs en die trend zal voortgezet worden in deze uitbreiding. Details werden er logischerwijs natuurlijk niet gegeven, dus laat je vooral verrassen. Afsluitend kunnen we nog melden dat de Be the Zombie modus ook beschikbaar is op de map van The Following.

The Following verschijnt op 9 februari in de Europese PlayStation Store. Ook verschijnt de uitbreiding fysiek, maar dan als onderdeel van de Enhanced Edition die op 11 februari in de winkels ligt.