Het is al een lange tijd bekend dat de survival-game H1Z1 naar de PlayStation 4 zal komen. Vorige week werd er al beloofd dat er snel meer informatie zou komen over de PS4 versie. Men heeft nu meer over de game bekendgemaakt, maar het is wellicht niet waar iedereen op zit te wachten.

Daybreak Game Company, het voormalige Sony Online Entertainment, heeft namelijk aangekondigd dat H1Z1 in twee verschillende losse game verdeeld wordt. Allereerst onthulde men H1Z1: King of the Kill. Dit is een multiplayer arena shooter, welke als spin-off van H1Z1 kan worden gezien.

King of the Kill begon als een aparte modus binnen H1Z1, maar de populariteit van de modus begon sterk toe te nemen. Daarom heeft Daybreak besloten om het te scheiden van de rest en er een losse game van te maken. H1Z1: King of the Kill is een snelle shooter die zich op grote schaal afspeelt. De game bevat verschillende modi, waaronder Battle Royale. Spelers vechten tegen elkaar tot er eentje over is, die zichzelf de winnaar mag noemen.

H1Z1: King of the Kill is momenteel in Early Access beschikbaar op de PC. De game zal aankomende zomer Early Access verlaten en is dan vervolgens beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De shooter gaat $19.99 kosten (dus een vergelijkbare prijs in euro’s) en bevat microtransacties.

Dan rest natuurlijk nog de logische vraag; wat gebeurt er met het originele H1Z1? De meeste mensen kennen de game namelijk als een enorme survival game in een open wereld. Deze game gaat vanaf nu verder onder de naam ‘H1Z1: Just Survive’. Deze versie van H1Z1 wordt ontwikkeld door een ander team dan dat aan King of the Kill werkt. H1Z1: Just Survive blijft voorlopig alleen beschikbaar via het Early Access programma van Steam en het is niet bekend wanneer hier verandering in komt. Het lijkt er dus op dat we nog wel een lange tijd moeten wachten totdat we de traditionele H1Z1 gameplay op de PlayStation 4 kunnen ervaren en dat we het eerst met de multiplayer shooter moeten doen.

“We have received feedback from our community and they’ve pointed out that these are really two different games, that they are very much stand-alone concepts that have two different audiences. There will be two separate development teams supporting H1Z1: Just Survive and H1Z1: King of the Kill, and both of these teams will really be able to tool up and focus on the needs of the players of each of those titles.”