http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56c1c140103f0.jpg

Het is alweer een langere tijd geleden dat we echt een goede WWII-shooter hebben gezien, dat betekent echter niet dat er geen animo meer bestaat voor dit soort games. Tussen 2005 en 2010 kwamen er zoveel WWII-shooters uit, zoals Call of Duty 2, Call of Duty 3, Call of Duty: World at War, Day of Defeat: Source, Brothers in Arms: D-Day en ook nog eens talloze Medal of Honor titels. Dit zorgde ervoor dat het genre na 2010 eigenlijk nauwelijks nog goede nieuwe games heeft gezien in deze setting. De meeste populaire shooters van nu zijn dan ook vaak futuristisch en modern, maar daar moet verandering in gaan komen.

Zo berichtte we een tijdje terug over Battalion 1944, een Kickstarter project om weer eens een goede WWII-game naar de PS4 te brengen. Het duurde dan ook niet lang voordat de funding goal behaald werd, namelijk slechts drie dagen. In totaal vroeg men om £100.000, maar het bedrag wat men inmiddels heeft opgehaald, is ruim het dubbele.

Zo staat de teller momenteel al op £226.000+. Dit is natuurlijk fantastisch voor de ontwikkelaars, aangezien ze nu enorm veel ademruimte krijgen om de game succesvol af te ronden. De game zal gemaakt worden met de Unreal Engine 4 en na het completeren van de Kickstarter-campagne zal men een gesloten Alpha-test gaan houden.

Wij zijn in ieder geval heel erg blij met het succes van Battalion 1944, het is namelijk tijd dat we weer een goede WWII-shooter krijgen.