Just Cause 3 verscheen eind vorig jaar en toen kon je ook gelijk een Season Pass aanschaffen voor €24.99. Deze Season Pass geeft toegang tot alle DLC die zou moeten verschijnen na de release, maar Avalanche Studios bleef vrij stil. Daar is nu verandering in gekomen, want men heeft de DLC plannen uit de doeken gedaan.

Het eerste pakket dat zal verschijnen heet ‘Sky Fortress’ en deze uitbreiding verschijnt in maart. Als je beschikt over een Season Pass, dan kan je de uitbreiding een week eerder binnenhalen dan de geplande releasedatum.

De Sky Fortress uitbreiding bevat een reeks nieuwe missies die een nieuw gevaar introduceren, namelijk een gigantisch en angstaanjagend luchtschip met een leger van drones. Om het hier tegen op te nemen krijgt Rico de beschikking over een ‘Bavarium Wingsuit’ dat uitgerust is met machinegeweren en doelzoekende raketten. Rico zal tevens de beschikking krijgen over ‘Eviction’, een persoonlijke beschermingsdrone en verder krijgt hij nog de ‘Bavarium Splitter’, een assault rifle.

De tweede uitbreiding die zal verschijnen heet ‘Land Mech Assault’ en deze bevat wederom een reeks nieuwe missies. Tevens ontvang je hierbij een uniek voertuig dat je ook in de gewone game kan gebruiken. Dit is een zwaarbewapende mech met een gravity gun, waarmee je objecten op kunt pakken en weg kunt smijten. Deze mech is net zo sterk als een tank, maar het voordeel is dat je hiermee veel sneller kan manoeuvreren.

Wanneer deze tweede uitbreiding verschijnt is nog niet bekend en hetzelfde geldt voor de derde en tevens laatste uitbreiding, ‘Bavarium Sea Heist’. Alle DLC zal in ieder geval voor het einde van de zomer verschijnen.

De Sky Fortress uitbreiding zal €11.99 gaan kosten, wat de andere uitbreidingen voor prijskaartje krijgen is nog niet bekend. Met het oog op dat de Season Pass €24.99 kost zal je daar ongetwijfeld voordeliger mee uit zijn.