Paragon, de aankomende MOBA van Epic Games, zal binnenkort via een ‘Early Access’ programma speelbaar zijn op de PlayStation 4. Alle details over deze vroege, speelbare fase van de game zijn nu via het PlayStation Blog bekendgemaakt, evenals de plannen die de ontwikkelaar heeft voor (gratis) DLC voor Paragon.

Laten we beginnen met het Early Access programma. Vanaf 18 maart zal Paragon via Early Access speelbaar zijn. Dit doet de ontwikkelaar om veel feedback te ontvangen voordat de game daadwerkelijk uitkomt. Men wil graag dat de spelers meehelpen om de game verder te vormen en beter te maken. Wat overigens belangrijk is om te melden, is dat je voortgang tijdens de Early Access periode volledig meegaat naar de uiteindelijke game.

Om in aanmerking te komen voor het Early Acces programma van Paragon, moet je een ‘Founder’s Pack’ aanschaffen. Deze zijn vanaf 14 maart te koop. Het basis Founder’s Pack kost €19.99 en hiermee krijg je dus vervroegd toegang tot de game, enkele skins, boosts en andere cosmetische items uit de game. Je kunt echter ook kiezen voor de ‘Challenger Pack’ of de ‘Master Pack’. Deze kosten respectievelijk €59.99 en €99.99. Deze twee duurdere pakketten bevatten als extra’s nog meer skins, boosts en andere items, evenals een Founder’s Pack die je cadeau kunt doen aan een vriend.

Naast alle informatie over het Early Access programma van Paragon, zijn er ook nog wat details bekendgemaakt omtrent de DLC voor de game. Epic Games is hier erg duidelijk in, men doet er namelijk alles aan om een pay-to-win principe te voorkomen. Dit betekent dat alle Heroes gratis zullen zijn en dat cards alleen verdiend kunnen worden door de game te spelen. Er zal wel betaalde DLC voor Paragon komen, maar het gaat dan alleen om cosmetische items en deze geven je dus geen voordeel ten opzichte van anderen tijdens het spelen.

De volledige versie van Paragon moet later dit jaar verschijnen voor de PlayStation 4 en PC. Voor iedereen die niet geïnteresseerd is in het Early Access programma, maar de game wel graag voor de release wil spelen, wordt er aankomende zomer nog een open beta van Paragon gehouden.