Begin februari kwam Firewatch van ontwikkelaar Campo Santo uit voor de PlayStation 4 en PC. De game kreeg uitstekende cijfers en ook wij waren behoorlijk over de game te spreken, zoals je in onze review hebt kunnen lezen. Inmiddels heeft uitgever Panic meer informatie gedeeld over hoe goed de game is verkocht.

Het bedrijf heeft namelijk met trots gemeld dat Firewatch in de eerste maand na de release al 500.000 keer is verkocht. Hiermee is de game direct een succes te noemen. Het was voor Panic een grote investering om de game in samenwerking met Campo Santo uit te brengen, maar het geld dat in de game is gestoken is in ongeveer één dag alweer terugverdiend.

Een speciale feature voor de PC versie van Firewatch, waarmee spelers in-game foto’s kunnen uploaden, laten afdrukken en thuis kunnen laten bezorgen, wordt ook veel gebruikt. Er zijn al 214.802 foto’s geüpload en meer dan duizend sets met foto’s zijn ook daadwerkelijk verzonden. Wat betreft de PS4 versie kon Panic nog beloven dat er nog altijd gewerkt wordt aan het verbeteren van de prestaties van Firewatch op Sony’s console.