rOokI2e

Het leek eerst alsof het niet heel serieus was toen de thread net opende op Reddit over de downloadsnelheden sinds PS4 firmware 3.50. Slechts enkele gebruikers meldden eerst inderdaad verschil te merken sinds de update, maar toen meer mensen het gingen testen kwam er een overvloed aan reacties binnen. Veel PS4-bezitters postten dan ook hun screenshots dat de downloadsnelheden sinds firmware 3.50 flink verbeterd zijn, bij sommige zelfs het dubbele en bij andere zo hoog als het vierdubbele.

Sony heeft al eens eerder via een firmware update, 3.00 destijds, de downloadsnelheden aangepakt. Daarvoor kampte het PSN met veel trage downloads. Zo duurden patches, games en downloadbare content uren om binnen te halen, ondanks de snelle verbinding die de PS4 moest hebben. In firmware 3.50 lijkt dit dan ook nogmaals aangepakt te zijn en moet de PS4 nu in staat zijn om nog sneller content binnen te halen dan voorheen.

De snelheden zijn volgens menig gebruiker nu vergelijkbaar met die van Steam, Valve’s PC netwerk waarop je ook games kunt kopen en downloaden. Steam staat bekend om haar hoge snelheden en snelle servers, als Sony dit dus weet te evenaren met de PS4 en het PlayStation Network, dan zitten we helemaal goed.