Eerder deze week maakte Electronic Arts bekend dat de gesloten beta van Mirror’s Edge Catalyst aanstaande vrijdag van start gaat. Nu de beta dichtbij is en verschillende media al de kans hebben gekregen om hiermee aan de slag te gaan, komt er vanzelfsprekend ook weer wat nieuwe informatie over de game naar buiten.

In dit geval gaat het om het progressiesysteem van Mirror’s Edge Catalyst. Door bepaalde acties uit toe voeren, zoals het voltooien van (zij)missies en het verzamelen van collectibles, verdien je XP. Door het verdienen van XP kun je levelen en elke keer dat je een nieuwe level bereikt, word je beloond met een upgrade punt.

Deze upgrade punten kun je in de skill tree uitgeven om zo nieuwe vaardigheden voor Faith vrij te spelen. De skill tree is verdeeld in drie delen: ‘combat’, ‘gear’ en ‘movement’. Combat vaardigheden geven je extra mogelijkheden bij het vechten tegen vijanden. Gear unlocks geven je toegang tot onder andere een grappling hook. Vaardigheden binnen het movement-gedeelte geven je meer gevorderde parkour mogelijkheden, zoals het landen met een rol.

In tegenstelling tot het origineel, waarin Faith vanaf het begin van de game al praktisch alle vaardigheden bezat, moet je nu dus tijd in de game steken om meer vaardigheden en upgrades vrij te spelen. Hoe dat uiteindelijk precies uit de verf komt kunnen we vanaf 24 mei ervaren, want vanaf die dag is Mirror’s Edge Catalyst verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.