codwow4dj8u

Activision maakte gisteren opvallende cijfers bekend en één onderdeel hiervan was hoeveel mensen Call of Duty: Black Ops III in combinatie met een PS4 hebben gekocht. Volgens Activision waren namelijk 85% van alle PS4-verkopen inclusief Call of Duty: Black Ops III. Dit kan zowel met een bundel zijn geweest of met een losse aanschaf tegelijkertijd. De cijfers gelden overigens alleen voor het eerste kwartaal van 2016 in Noord-Amerika, waar Call of Duty nog altijd immens populair is.

Het feit dat Sony PlayStation nu ook een exclusiviteitsdeal met Activision heeft rondom Call of Duty, zal ook enorm geholpen hebben. Zo verschijnt alle downloadbare content voor de game nu een maand eerder op de PS4. Dit was met de vorige Call of Duty’s wel anders, waarbij DLC eerst uitkwam op de Xbox 360 en Xbox One.

De PS4 verkoopt verder natuurlijk als een zonnetje en heeft inmiddels twee keer zoveel meer verkocht dan de Xbox One, wereldwijd. Mogelijk dat in Q2 de cijfers nog verder gaan veranderen, wat vooral te danken zal zijn aan de komst van Uncharted 4: A Thief’s End wat toch wel een system-seller lijkt te gaan worden.