featuredimage.img_(2)

Gisteren hield EA een aandeelhoudersvergadering om de cijfers van het eerste kwartaal te bespreken en men liet hier ook wat doorschemeren over hun plannen voor dit jaar alsook volgend jaar. Het meest opvallende wat men vertelde is het feit dat je een nieuwe Star Wars: Battlefront mag verwachten, deze staat namelijk gepland voor een release volgend jaar.

De nieuwe game in de Battlefront-serie staat niet gepland voor het fiscale jaar van 2017, die al in maart eindigt volgend jaar. De game gaat dus, zoals je misschien al wel had verwacht, tussen april en december 2017 verschijnen. Waarschijnlijk zetten ze de nieuwe Star Wars: Battlefront dan weer rond oktober/november op de markt, om zo te concurreren met onder andere Call of Duty.

Dit jaar heeft EA natuurlijk Battlefield 1 om tegenover Call of Duty: Infinite Warfare te zetten en volgend jaar zal dit dus hoogstwaarschijnlijk weer Star Wars: Battlefront zijn.

EA trad gek genoeg ook nog enigszins in detail, zo meldde Blake Jorgensen, de CFO van Electronic Arts, dat Battlefront’s setting gebruik gaat maken van de nieuwere films. Volgens hem zijn ze dan niet meer gelimiteerd tot de eerste Star Wars¬†trilogie, waardoor er veel meer mogelijk is voor de game. De ontwikkelaar wilde hij niet noemen, maar waarschijnlijk zal dit net als de vorige keer gewoon weer DICE zijn. Visceral Games is overigens ook een goede optie.

Star Wars: Battlefront heeft het verder erg goed gedaan, zo verkocht men maar liefst 14 miljoen exemplaren van de game op de PS4, Xbox One en PC.