original
Gran Turismo Sport werd gisteren van een releasedatum en meer informatie voorzien. Na de presentatie kregen media die aanwezig waren bij het evenement de kans om wat vragen te stellen aan Kazunori Yamauchi van Polyphony Digital.

Hieruit bleek dat er geen beta zal plaatsvinden, hoewel die eerder wel werd beloofd. De reden dat de ontwikkelaar hier vanaf ziet is omwille van de tijd, de release is immers nog slechts een half jaar van ons af.

Tijdens de reveal livestream werd er ook nog even gesproken over de huidige status van de game en het blijkt dat de game op dit moment voor 50% klaar is. Dat klinkt zorgwekkend, maar Polyphony Digital is momenteel op volle snelheid bezig. Desalniettemin zou een beta teveel tijd kosten. Met nog 50% om af te maken is het dan maar goed dat ze alle tijd in de game investeren.

Dat is niet het enige nieuws op dit moment over de game, Yamauchi heeft in gesprek met VideoGamer namelijk aangegeven dat ze PlayStation VR ondersteuning aan de game willen meegeven. Echt een bevestiging voor PS VR ondersteuning vanaf de release gaf hij niet, maar de intentie is wel duidelijk aanwezig.

“My plan is that Gran Turismo Sport will be compatible to allow all aspects of [the game] to be experienced in VR. We’ve been compatible with 3D before, in GT6 we’ve been compatible with Oculus, so it’s just a continuation of that.”