gran-turismo-3
Gran Turismo Sport is sinds afgelopen donderdag veel in het nieuws naar aanleiding van een speciaal evenement. Daar waren wat media aanwezig die sindsdien nieuwe details publiceren en zodoende hebben we weer wat nieuwe informatie over de aankomende racer, welke op 16 november in de winkels moet liggen.

Eén van de eerste vragen die ontstond na het demonstreren van de game was of dat er schade aanwezig zal zijn in de game. Dit is het geval, want de game zal bij de release beschikken over een real-time schademodel. Hoe uitgebreid dat is en of dat zich beperkt tot alleen blikschade is op moment van schrijven nog niet bekend.

Men richt zich op 1080p met een framerate van 60 frames per seconde, iets waartoe men momenteel allemaal optimalisaties voor uitvoert. Men wil vooral voorkomen dat de framerate tijdens het racen inkakt. De game beschikt niet over dynamisch weer. Wel krijgen spelers de mogelijkheid om de weersituatie aan te passen voorafgaand aan een race, dit zal de hele race verder hetzelfde blijven.

Als laatste hebben we nog wat overige details, die hebben we voor je opgesomd.

  • Gran Turismo Sport zal geen PS3 stuurwielen ondersteunen, wel PS4 stuurwielen.
  • De auto’s van het merk TVR zitten niet in de game, omdat de studio recent werd verkocht en Polyphony Digital niet kon achterhalen wie de rechten momenteel bezit.
  • Meer FIA gelicenseerde auto’s zijn een mogelijkheid voor de toekomst.
  • Op dit moment is er nog geen DLC aangekondigd voor de game, maar dit zou wel kunnen komen. Yamauchi ziet dit graag terug in zowel betaalde als gratis content.
  • Het kan zijn dat klassieke Gran Turismo tracks terugkeren in deze game.
  • Een nieuwe Tourist Trophy is momenteel niet aan de orde, maar uitgesloten is een terugkeer van de motor equivalent aan Gran Turismo niet.